• На головну
  • КУ «Центр надання СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ»
  • Соціальна робота
  • Інформаційно–аналітична довідка щодо визначення потреб у соціальних послугах на 2022 рік по Арцизькій міській територіальній громаді

Інформаційно–аналітична довідка щодо визначення потреб у соціальних послугах на 2022 рік по Арцизькій міській територіальній громаді

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 20.01.2014 №28 «Про затвердження Порядку визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці у соціальних послугах» та з метою виявлення та аналізу потреб громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначення пріоритетів щодо надання соціальних послуг.
Варто зазначити, що в громаді надаються три найбільш затребувані послуги - консультування, соціальна профілактика та догляд вдома
За результатами визначення потреб населення Арцизької територіальної громади та наданими пропозиціями щодо покращення якості надання соціальних послуг поставлено наступні завдання та визначені пріоритетні напрямки роботи Центру надання соціальних послуг Арцизької міської ради на 2022 рік:
1. У 2022 році для задоволення потреб населення Арцизької міської ради у соціальних послугах продовжити надання традиційних послуг: догляд вдома, соціальний супровід, консультування (інформування), соціальна адаптація, соціальна профілактика, представництво інтересів, екстрене (кризове) втручання, соціальна інтеграція та реінтеграція, посередництво (медіація) та посилити роботу з виявлення й залучення для отримання соціальних послуг вразливих категорії громадян, які потребують соціальної підтримки.
2. Посилити роботу щодо виявлення осіб/родин, які знаходяться в складних життєвих обставинах та потребують соціальних послуг.
3. Залучати до послуги соціального супроводу та консультування осіб з інвалідністю та сім’ї, в яких виховуються діти з інвалідністю.
4. Розвивати послугу соціального супроводу дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, патронатних родин та соціального супроводження прийомних родин.
5. Додатково вивчити питання організації надання послуги супроводу під час інклюзивного навчання, послуги раннього втручання для подальшого запровадження.
6. Покращити інформаційно-роз`яснювальну роботу серед населення громади щодо соціальних послуг, а саме:
• облаштовувати інформаційні куточки в старостинських округах на яких повинна міститися доступна, актуальна і вичерпна інформація для отримання послуг,
• забезпечити виготовлення, поширення друкованих матеріалів (плакати, візитки, листівки), в тому числі за допомогою ресурсів мережі Інтернет.