Попередження випадків вчинення правопорушень

6 квітня 2021 року на виконання плану спільних дій щодо протидії повторній та рецидивній злочинності серед дітей на 2021 рік, працівниками Арцизького районного відділу філії Центру пробації в Одеській області спільно зі старшим інспектором ювенальної превенції сектору превенції Болградського відділу поліції, організовано проведення заняття для неповнолітнього суб’єкта пробації щодо роз’яснення його прав у випадку, коли неповнолітнього зупиняє або затримує працівник поліції, а також щодо попередження домашнього насильства.

Під час заходу неповнолітньому суб’єкту пробації розповіли про адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України відносно неповнолітніх. Пояснили, як діяти у разі затримання працівниками поліції. Також в ході заходу нагадали, які є види насильства, причини їх вчинення та наслідки відповідальності за вчинення насильства. Підлітку розповіли як діяти, якщо є ризик потрапити в ситуацію домашнього насильства:

-завчасно спланувати план втечі з будинку;

-зробити копії або фото важливих документів, сховати їх або передати родичам, друзям чи близьким людям;

-завчасно підготувати речі першої необхідності, ліки, документи, дублікати ключів та гроші;

-домовиться з сусідами, друзями або близькими людьми щодо сигналів про перебування у небезпеці, щоб вони знали, коли ви потребуєте допомоги;

-дітям не втручатися у конфлікт дорослих, вміти покликати на допомогу та викликати 102;

-уникати кімнат, де є гострі та небезпечні предмети;

-за можливості перебувати у приміщенні, з якого легко піти, триматися ближче до виходу;

-у випадку ситуації домашнього насильства завжди телефонувати 102.

Спільна співпраця, та налагоджений зв'язок допоможе підлітку попередити випадки вчинення правопорушень та підвищить обізнаність з питань попередження насильства у сім’ї.

3

1 5