• На головну
  • Новини
  • Щодо працевлаштування на тимчасових роботах Арцизьким центром зайнятості

Щодо працевлаштування на тимчасових роботах Арцизьким центром зайнятості

Організація тимчасових робіт – це один із напрямків активної співпраці з роботодавцями Арцизької районної філії. Адже, керівники підприємств мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання певних робіт, та не відволікати основний персонал від виробничого процесу. Тимчасова зайнятість може бути стартом для отримання постійної роботи, а також можливістю трудової адаптації та джерелом доходу.

Особливо актуальними та затребуваними стають тимчасові роботи у міжсезоння, зокрема, навесні.Сільськогосподарські підприємства в період проведення польових робіт мають потребу в робітниках різних професій. А так, як роботи мають сезонний характер, то робітники працюють певний період часу. Весною сільськогосподарські підприємства мають потребу в трактористах, підсобних робітниках, водіях.

За січень – березень 2021 року до робіт тимчасового характеру Арцизькою районною філією було направлено 130 осіб із числа зареєстрованих безробітних.  Під час їх проведення робітники виконували агротехнічні роботи, які сприятимуть збереженню вологи у ґрунті, а також внесенню необхідної кількості мінеральних добрив та передпосівної обробки насіннєвого матеріалу засобами захисту від шкідників, що в кінцевому результаті сприятиме збільшенню врожайності зернових.

З початку квітня попит на тимчасових працівників збільшився. Такою можливістю скористались підприємства ТОВ «Шампань України», ФГ Агрофірма «Бургуджи», ТОВ «Комсомолець» та ФГ «Деленське», які тимчасово працевлаштували 87 осіб.

Роботи тимчасового характеру сьогодні – це корисна справа, реальна підтримка шукачів роботи, надійний шлях до постійної зайнятості, допомога роботодавцям при виникненні у них тимчасових робочих місць,  а також ще і додаткова матеріальна оплата  для безробітних громадян.

unnamed 10