У АРЦИЗІ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ТЕБ ТА НС

23 вересня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Арцизької міської ради.
Відповідно до порядку денного, члени комісії розглянули та прийняли рішення з питання щодо встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Арцизької міської територіальної громади.
Епідемічна ситуація із захворюваності на коронавірусну хворобу
(COVID-19) на території Арцизької міської територіальної громади продовжує ускладнюватись, зберігається тенденція щодо щотижневого зростання.
Станом на 23 вересня 2021 року, з початку епідемії, в громаді зареєстровано майже 2000 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, в тому числі за останні сутки – 18 випадків.
З метою запобігання подальшого ускладнення епідемічної ситуації та поширення на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, на виконання протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації № 12 від 21 вересня 2021 року комісія вирішила:
1. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності та об’єктів торгівлі:
1.1. Забезпечити виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із мінами) відповідно до встановленого «жовтого» рівня епідемічної безпеки поширення COVID-19 на території Арцизької міської територіальної громади та запровадити відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної безпеки.
1.2. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, вжити заходів щодо самоізоляції усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
1.3. Забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм у приміщеннях, режиму регулярного провітрювання та дезінфекції приміщень.
2. Відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради, відділу культури та туризму Арцизької міської ради:
- заборонити відвідування закладів освіти та закладів позашкільної освіти «Арцизька дитяча художня школа», «Арцизька дитяча музична школа» здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти та 1 - 4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або виданий в установленому Міністерством охорони здоров’я порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (далі — документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини); чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
Станом на 23 вересня 2021 року 80% працівників мають відповідний документ, що підтверджений за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг мобільного додатка Порталу Дія, в закладах освіти громади, а саме:
1) Главанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 90,32%
2) Задунаївський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 85%;
3) Новоіванівський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 82,76%;
4) Прямобалківський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 81,48%.
Враховуючи те, що вказаними навчальними закладами вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 виконані, зазначені ЗЗСО І-ІІІ ступенів можуть надавати освіту в очному режимі.
В подальшому, у разі, якщо заклад освіти або культури досягне необхідний 80% бар’єр, зазначений у постанові Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (із змінами), такому закладу дозволяється перейти до очної форми навчання відповідно до розпорядчого документу, виданого відділом освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради або відділом культури та туризму Арцизької міської ради.
3. Рекомендувати відділенню поліції №1 Болградського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області, Арцизькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби України в Одеській області забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 (із змінами) відповідно до запровадженого «жовтого» рівня епідемічної безпеки та постійно контролювати дотримання карантинних заходів на території ПСК «Центральний ринок Арцизької райспоживспілки», а також на об’єктах торгівельної мережі, в аптеках, банках та інше.
4. Рекомендувати перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на території Арцизької міської територіальної громади:
4.1. Встановити обмеження в частині заборони перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою
4.2. Забезпечити водіїв засобами індивідуального захисту та здійснювати контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту.
5. Відділу інформаційно-комунікаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Арцизької міської ради сприяти широкому висвітленню у засобах масової інформації обмежувальних заходів у зв’язку із запровадженням «жовтого» рівня епідемічної небезпеки на території громади;
6. Релігійним організаціям Арцизької міської територіальної громади при проведенні богослужінь, зборів тощо враховувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

IMG 2541

IMG 2545

IMG 2546