• На головну
  • Новини
  • ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 11 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 11 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

У м. Арциз проводяться відновлювальні роботи пошкодженої трансформаторної підстанції. На даний час в 6 знеструмлених населених пунктах питна вода подається за встановленим графіком. Також організовано 18 пунктів зарядки гаджетів. У школі №1 м. Арциз організовано пункт для приготування гарячої їжі та набору гарячої води. Медичні заклади працюють на автономному енергозабезпеченні у звичайному режимі. Роботи, щодо відновлення електропостачання проводяться в прискореному режимі.

На території Арцизької, Теплицької та Павлівської ОТГ правоохоронними та спеціальними органами України продовжується проведення планових контрдиверсійних заходів. Зазначені заходи проводяться з метою захисту цивільних осіб, військових та цивільних об’єктів від нападу; виявлення та знешкодження диверсійних груп РФ; відпрацювання інших завдань, пов’язаних із запровадженням і здійсненням заходів правового режиму воєнного стану.

На постраждалих територіях промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства працюють частково - на генераторах. Хлібопекарні відновили свою роботу. На інший території зазначені підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі працюють стабільно.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району спостерігається нестача палива.

Сільгосппідприємствами Болградського району активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарські підприємства завершують посів ярових культур.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

За вчора штабом сформовано близько 500 продуктових пакетів, які будуть розподілені серед громад району. Військовим та правоохоронним підрозділам Болградського району видано близько 20 тис. шт. консервів. Найближчим часом планується розподілення консервованих продуктів між громадами району.

У штабі працюють три пункти видачі. Сьогодні заплановано відкриття ще одного пункту видачі у м. Болград за адресою: вул. 25 Чапаєвської дивізії, 29/а. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 8498 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти - 4379, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 7915 ВПО.

У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 706 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам та мешканцям нашого району, які потрапили до складних життєвих обставин. Активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА

279901686 300800278909609 5422687404806874933 n 1