Патронат над дитиною – нова форма працевлаштування в України

Патронат над дитиною - нова послуга для України. Патронатний вихователь - людина, яка робить благородну справу, допомагає дітям подолати життєві проблеми, і разом з тим - це нова шанована професія, що дозволяє, залишаючись вдома, отримувати заробітну плату від держави за надані соціальні послуги.

Задля належної організації роботи відповідно до постанови КМУ від 20.08.2021 року № 893 щодо деяких питань захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною 12 січня в Арцизькій районній філії Одеського ОЦЗ відбулась робоча зустріч директора філії Парасковії Кутирьової з начальниками служб у справах дітей Арцизької, Павлівської та Теплицької громад.

В ході зустрічі керівники обумовили питання щодо проведення спільних інформаційних семінарів та виїзних заходів для жителів зазначених громад щодо послуги патронату над дитиною, роботи патронатного вихователя, визначення механізму направлення зареєстрованих безробітних для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

У результаті перемовин були підписані Угоди про співпрацю зі службою у справах дітей Арцизької міської ради, службою у справах дітей Павлівської сілької ради та службою у справах дітей Теплицької сільської ради.

IMG 04dbeb9c9f9fc960369d0552c1d04a58 V