• На головну
  • Новини
  • Службою у справах дітей Арцизької міської ради ведеться активна соцiальна робота

Службою у справах дітей Арцизької міської ради ведеться активна соцiальна робота

27 січня працівники служби у справах дітей Арцизької міської ради разом із представниками ювенальної превенції та дільничними провели зустріч із сім'ями з Арцизької громади, в яких неодноразовано було зафіксовано випадки домашнього насильства.

«На жаль, останнім часом почастішали випадки вчинення домашнього насильства, особливо на свята. Можливо, це пов’язано з надмірним вживанням алкоголю чи з тим, що діти багато часу перебувають удома, – розповідає начальник служби у справах дітей Арцизької міськради Олена Чебан. – Батьки не завжди усвідомлюють, що скандали в присутності дитини, крики та образи на її адресу також є домашнім насильством».

Керівник служби запевнила, що усі кривдники будуть покарані та притягнуті до відповідальності.

Службою захисту дітей буде і в подальшому проводитися робота з родинами щодо налагодження у них здорових стосунків та надання дітям психологічної та інших видів допомоги залежно від індивідуальних потреб. Адже захист дітей – першочергове завдання соціальної служби та поліції.

Нагадуємо, відповідно до статті 1261 Кримінального кодексу України домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Звертаємось до батьків! Не можна проекціювати свою погану поведінку, невдачі, агресію та незадоволення світом на дітей, адже вони не винні у наших невдачах. Даруйте своїй дитині любов, турботу, ласку та дайте їй можливість знайти в вас підтримку та прихисток, а не осуд та страх!

soc zahist 820x360 1