• На головну
  • Новини
  • Арцизький ліцей №5 запустив цикл публікацій про талановитих учнів до Дня молоді

Арцизький ліцей №5 запустив цикл публікацій про талановитих учнів до Дня молоді

День молоді — свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики.

Тому до Дня молоді Арцизький ліцей №5 з початковою школою та гімназією запустив цикл публікацій "Талановита учнівська молодь - майбутнє України", присвячений учням освітнього закладу.

Школярі, які представлені у добірці закладу, мають визначні досягнення та перемоги у різних галузях:

Мельник Олександрина - голова учнівського парламенту Арцизького ліцею №5. Талановита, креативна, творча особистість! Недарма її було обрано головою комітету освіти, культури та патріотичного виховання регіональної дитячої ради при Одеській обласній державній адміністрації та членом молодіжної ради при Арцизькій міській раді. Олександрина вважає патріотичне виховання молоді найважливішим напрямком в роботі парламенту закладу. Вона була членом команди «Соколи», яка у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово - патріотичній грі «Сокіл» («Джура») посідала призові місця в районних, обласних та всеукраїнських змаганнях. Побажаємо Олександрині творчого натхнення, креативних ідей, нових досягнень!

Козар Павло - надзвичайно талановитий, цілеспрямований, неординарний юнак, відмінник навчання. Золота медаль - яскравий показник його наполегливості, працелюбності, творчості. Як активного та небайдужого до життя нашої громади Павла було обрано членом молодіжної ради при Арцизькій міській раді. У 2021 році хлопець став переможцем Всеукраїнської інтернет Олімпіади «Крок до знань - 2021» в категорії «Біологія», а у 2022 році посів ІІІ місце у Всеукраїнській Олімпіаді з біології (обласний тур). У Павла є благородна мета, до якої він впевнено йде. Тож хай здійсниться його мрія!

Петров Іван –учень 10-Б класу. Талановитий, обдарований юнак, який не боїться кропіткої роботи, пов’язаної з новими відкриттями, спостереженнями та науковими знахідками. Хлопець з 7 класу займається науково-дослідницькою діяльністю. Його роботи завжди посідали призові місця не тільки на обласних, а і на конкурсах всеукраїнського рівня.
В цьому навчальному році Іван посів І місце у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких та раціоналізаторських робіт проектів еколого - натуралістичного напряму та І місце у Всеукраїнському екологічному Хакатоні для учнівської молоді «X REALITY ECOLOGICAL HACK - 2021».
 
Анастасія Арабаджі - творча, артистична, всебічно розвинена, креативна особистість. Її чудове володіння мистецтвом декламації та музичний талант визнані далеко за межами нашої громади. А ще Анастасія небайдужа до проблем, пов'язаних з вихованням підростаючого покоління. Тому в цьому навчальному році вона стала тренеркою програми "Вибір-5", метою якої є профілактика ризикованої поведінки серед дітей .
Дівчина відмінно навчається і знаходить час займатися науково - дослідницькою діяльністю. Настя посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі – захисту науково -дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України (обласний етап), ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких та раціоналізаторських робіт проектів еколого - натуралістичного напряму, ІІІ місце у обласному Міжнародному мовно - літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
 
Терзі Віктор - творчий, працьовитий, талановитий юнак. Свідоцтво з відзнакою за 9 клас - результат наполегливої повсякденної праці. У складі команди школи хлопець брав активну участь у конкурсі «Створи найбезпечнішу школу мрії у «Minicraft!» від ЮНІСЕФ Україна разом із Mісrosoft Україна та освітнім партнером «Інноваційні освітні рішення», за що був нагороджений грамотою та сертифікатом на проходження безкоштовних базових курсів Game Dev (Unsty, C#), які успішно закінчив. У 2021/22 н.р. Віктор брав участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт МАН з географії та посів ІІ місце у районному етапі. У Всеукраїнській олімпіаді (районний етап) з математики посів І місце, з англійської мови - ІІ.
Результатом довгої та кропіткої праці став Диплом ІІ ступеня у Всеукраїнській інтернет-олімпіада «Крок до знань-2022» (категорія «Географія»).
 
Анастасія Бойко-Ісакова - неординарна, творча дівчина, яка вважає, що кожна людина по-своєму талановита, тільки треба розвивати те, що в ній закладено природою. Сама Анастасія любить поезію та образотворче мистецтво. Тож самостійно виробила в собі вміння гарно малювати та писати вірші. А ще дівчина має активну громадянську позицію: її турбують проблеми, пов'язані з обмілінням та майже зникненням малих річок нашого краю. Анастасія довгий час досліджувала цю проблему. Результатом її наукових спостережень і кропіткої праці стала робота
"Річка Когильник", яка у Всеукраїнському екологічному конкурсі "Мала річка моєї Батьківщини - 2021" посіла ІІІ місце.
 
Бондаренко Максим - талановитий, цілеспрямований, творчий юнак, який має здібності до вивчення всіх шкільних предметів.
У 2021/22 навчальному році в районному етапі Всеукраїнських олімпіад з мов та літератури посів перші місця і підтвердив свої успіхи на обласному рівні, посівши ІІІ місце з цих предметів.
У складі команди школи у 2021 році юнак брав активну участь у конкурсі «Створи найбезпечнішу школу мрії у «Minicraft!» від ЮНІСЕФ Україна разом із Mісrosoft Україна та освітнім партнером «Інноваційні освітні рішення», за що був нагороджений грамотою та сертифікатом на проходження безкоштовних базових курсів Game Dev (Unsty, C#), які успішно закінчив.
У майбутньому юнак мріє пов‘язати свою діяльність з розвитком нових напрямків цифрових технологій.
 
Попова Валерія - випускниця нашого ліцею. Активна, старанна, відповідальна, наполеглива дівчина, одна з кращих спортсменок нашого закладу. Завжди прагнула покращити свої результати як у спорті, так і у навчанні. Дівчина з 5 класу була членом районної команди з міні-футболу, яка неодноразово посідала призові місця не тільки на обласних, а й на всеукраїнських змаганнях. З 6 класу Валерія почала наполегливо займатися грою у шашки. Як результат - призові місця в районних змаганнях серед учнівської молоді. У 2019 та 2021 роках дівчина в Одеській обласній спартакіаді школярів (фінальні змагання з шашок) посіла ІІІ місце. Валерія мріє вивчати іноземні мови, знання яких допоможе їй здійснити заповітну мрію - побачити увесь світ.
 
Ми пишаємося  молоддю нашої громади, їх досягненнями в різних напрямках діяльності. Сучасні і освічені, вони – творці сьогодення та майбутнього, їх енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у науці, спорті та мистецтві. 
Натхнення вам та перемог!
photo 2022 08 05 11 22 43